loading

دکتر سید مصطفی حسینی

جراح و متخصص بیماری های کلیه و مجاری ادرار

ناباروری، ناتوانی و سنگ شکنی

ارولوژی بزرگسالان و کودکان

بدخیمی کلیه ها

    کلیه ها دو عضو لوبيايى شكل هستند که هر کدام به اندازه مشت بسته بوده و در پشت ارگانهای شکمی و در هر طرف ستون فقرات قرار دارند.
    در بزرگسالان، کارسینوم سلولی کلیوی شایع ترین نوع سرطان کلیه است. در کودکان احتمال دارد یک نوع سرطان کلیه به نام تومور ویلمز ایجاد شود.
    بروز سرطان کلیه در حال افزایش است. یکی از دلایل آن كشف اتفاقى اين توده ها در حين مطالعات تصويرى با CT اسكن است. در اين موارد، سرطان کلیه در مراحل اولیه تشخیص داده می شود.
  1. علايم و نشانه ها
  2. علايم: سرطان کلیه در مراحل اولیه بدون علامت است. و در حال حاضر هیچ آزمایشى براى يافت زود هنگام سرطان كليه وجود ندارد. در مراحل پيشرفته تر علائم و نشانه های سرطان کلیه ممکن است:
    خون در ادرار، بصورت صورتی، قرمز یا کولا رنگ
    درد مداوم در پشت یا پهلو
    از دست دادن اشتها
    کاهش وزن نامعلوم
    خستگی
    يا تب متناوب باشد
  3. علل ايجاد بدخيمى
  4. علل ايجاد بدخيمى: روشن نیست که علت اصلی سرطان کلیه چیست، هرچند عوامل متعددی وجود دارد. پزشکان می دانند که سرطان کلیه زمانی شروع می شود که برخی از سلول های کلیه در DNA خود دچار دگرگونى و رشد سريع ميشوند. اجتماع اين سلول های غیر طبیعی تومور را تشکیل می دهند که می توانند فراتر از کليه رفته و به قسمت هاى دور بدن سرايت كنند.
  5. فاكتورهاى مستعد كننده
  6. عواملی كه مي توانند خطر ابتلا به سرطان كليه را افزايش دهند عبارتند از: سن سالمندى، مصرف سيگار، چاقى، فشار خون بالا، دياليز طولانى برای درمان نارسایی مزمن کلیه، برخى از بيماريهاى ارثى، تاريخچه خانوادگى مثبت در ابتلاى به سرطان كليه و الودگى با بعضى از مواد شيميايى در محيط كار نظير كادميوم و علف كشها.
  7. پيشگيرى
  8. لذا قطع سيگار، كاهش وزن، كنترل فشار خون و دورى از مواد خطرناك سبب كاهش خطر ابتلا ميشود.
  9. تشخيص
  10. تشخيص با آزمايشات خون و ادرار، مطالعات تصويرى نظير سونوگرافى ، سی تی ، ام آر آی و بطور نادر با نمونه بردارى است. ميزان توسعه و پيشرفت تومور قبل از اقدامات درمانى بايد صورت گيرد.
  11. درمان بدخيمى محدود به كليه
  12. وقتى توده محدود به كليه است جراحى تنها درمان موثر بوده و پس از آن نيازى به پرتو درمانى و شيمى درمانى نيست پيگيرى و ويزيتهاى دوره اى كافيست. در صورتى كه توده كوچك يا بيمار يك كليه داشته باشد كليه بطور ناكامل و در صورت عدم وجود شرايط مذكور كليه بطور كامل برداشته ميشود. براى بعضى از بيماران با توده هاى كوچك روش جايگزين ميتواند استفاده از گرما يا سرما توسط دستگاههاى خاص باشد.
  13. درمان بدخيمى گسترده و متاستاتيك
  14. درمان برای سرطان پیشرفته و مکرر کلیه: سرطان کليه که به قسمتهاي ديگر بدن گسترش مي يابد، قابل درمان نيست، اما ممکن است با درمان كنترل شود. در این شرایط، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
    جراحی برای برداشتن هر چه بيشتر توده و جراحى براى برداشتن متاستاز در كنترل بيمارى كاملا مفيد است.
    تحريك سيتم ايمنى بدن با داروهاى خاص بر عليه سلولهاى سرطانى روش ديگر است.
    در درمان هدفمند سيگنالهاى غير طبيعى كه باعث ازدياد سلولهاى سرطانى شده يا رگهاى مغذى را افزايش ميدهند مهار ميشوند.
    راديو تراپى از پرتوهاى پر قدرت مانند اشعه ایکس، برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. پرتودرمانی گاهی برای کنترل یا کاهش نشانه های سرطان کلیه در اعضاى ديگر نيز بكار ميرود.

www.drhoseini.net/i_page05.htmlدکتر سید مصطفی حسینی بدخیمی کلیه ها www.drhoseini.net/i_page05.htmlدکتر سید مصطفی حسینی بدخیمی کلیه ها